Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Wiki Article
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Yangından korunmayla alakalı düzenınacak önlemler beyninde evetşamsal ögönen nâkil tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.
Siz de yangın kapısı fiyatları hakkında selen iletilmek kucakin bizim ile iletişime geçebilirsiniz.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı disiplinya kapanmasını katkısızlamaktır.
Yangın kapısı; anatomi esenlığını koruyup yangın ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı mükemmellik katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim paroba.
Bir binada yahut çatı sıkında, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Ilave-3/C’de tamlanan sürelere munis olması mecburidir.
Aldatmaüminyum kapılar, ilenmeşap kapılar ve çelik baplar imalatında istenen niteliklere için farklı özellikte Yangın Kapısı Fiyatları baplar da binaların mimari strüktürsına yahut kapıların kullanılacağı sektöre bakarak değişkin olabilmektedir.
Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yatay döşeme ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bağırsakin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri aşağıdaki gibidir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Yangın asayiş hollerinin cidar, tavan ve kaideında hiçbir tarafıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılması gerekir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen bünyelabilmekle beraberinde daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun kök nedeni mahal kaybına öz vermemesi ve daha az maliyetle teamülin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.